Niet te missen

Op deze pagina en onze Facebookpagina ‘Schaken met kleuters en jonge kinderen’ worden alle evenementen en initiatieven aangekondigd.

Jeugdboekenmaand maart: thema sport en spel.

Het schaken mag hierbij in de picture gezet worden want SCHAKEN IS SPORT EN SPEL! Wil je gratis deelnemen met je kind(eren) aan een workshop of boekpresentatie? Surf dan naar de website van bib Beernem, Ruddervoorde of Brugge.

Zondag 3 maart: https://brugge.bibliotheek.be/jeugdboekenfeest

Zaterdagochtend 16 maart: bib Beernem

Woensdagnamiddag 20 maart: bib Ruddervoorde (inschrijven via Uit in Vlaanderen)

Zondag 31 maart

’t Spel op de wagen, koffie & spelletjesbar te Brugge laat je kennismaken met Later word ik koningin.

14.00u: ik lees voor uit het prentenboek en de toolbox (een didactische bundel met spelletjes en tips) wordt kort voorgesteld. Daarna kunnen (groot)ouders en kinderen effectief aan de slag met schaakbord en stukken! 
Wie wil, kan het boek daar aankopen en laten signeren. Een leuk cadeau voor Pasen of een verjaardag, lentefeest, communie.

De namiddag is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig. 
Zo weten we hoeveel kinderen (vanaf 4 jaar) en volwassenen we kunnen verwachten en zijn er zeker genoeg schaakborden beschikbaar!

Inschrijven kan 
– via mail: info@tspelopdewagen.be
– telefonisch (bellen of sms): 0479 56 10 13
– door dit te laten weten in tspelopdewagen

Locatie: Langestraat 108 Brugge

Deze activiteit is een ideale afsluiter van Jeugdboekenmaand 2024, want leren schaken aan de hand van ‘Later word ik koningin’ past perfect binnen het thema ‘Sport & spel’! 

EINDE WEDSTRIJD 15 juli 2023.

WEDSTRIJD!! WIN EEN TOOLBOX twv €25.

Vakantie = vanuit je luie zetel een boek lezen, toch? Wel, neem eens de didactische aanpak van het schaken met jonge kinderen door. Het leest heel gemakkelijk en wedden dat je daarna met schaken aan de slag wil gaan?

De toolbox is een handleiding die door ouders, grootouders, schaakcoaches of leerkrachten kan gebruikt worden en hoort bij het prentenboek ‘Later word ik koningin’. EINDE WEDSTRIJD 15 juli 2023. Meer info en meedoen ? Ga naar de Facebookpagina ‘schaken met kleuters en jonge kinderen’.