Filmpjes

Kleuters oefenen via bewegend leren alle schaakregels in. De kleuters spelen zelf het schaakstuk waardoor ze aan de lijve ervaren welke weg kan gelopen worden. Begrippen als vooruit, achteruit, schuin, enz… worden op die manier sneller ingeslepen. Ook de term ‘een gebroken lijn’ kennen ze al heel snel want in één zet mag je niet van richting veranderen.

Voor elk schaakstuk zijn enkele spelletjes uitgeschreven in de toolbox. Zowel de individuele trainer als de groepsbegeleider vindt er voldoende informatie om alles stap voor stap aan te leren.

Toch kan het helpen om te zien hoe zo’n spel verloopt. Onderstaand filmpje toont enkele vierjarigen die tijdens een spel met twee torens de loper proberen te slaan. Lukt het hen? Of slaat de loper één van de torens?

Tijdens een bijscholing oefenen we al deze spelletjes in. Zo ervaar je zelf welk spel iets ingewikkelder is of waarop je precies moet letten bij het begeleiden van een groep.

Een workshop of activiteit voor ouder(s) en kinderen. Interesse hierin? Stuur me een mailtje https://kleuterschaken.be/index.php/contact/